Kotipellonviljasta_logo

Liperin Myllyn Jauhopussit 

 

Luomuleipä, luomusämpylät – tai makeita herkkuja luomusta!

Liperissä ja sen lähialueilla on useita luomuviljatiloja, jotka tuottavat viljaa luonnonmukaisin menetelmin. Luomuviljaa ostetaan myllylle myös muualta Suomesta, sillä luomutuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan. Kaikki tuotteemme ovat lisäaineettomia ja kotimaisia, mutta ostamalla Luomu-tuotteitamme tuet suomalaisia luomuviljelijöitä.

Luomu Ohrasuurimo

Monikäyttöinen luomuohrasta kuorimalla ja leikkaamalla valmistettu suurimo. Soveltuu risottoihin, paistoksiin, laatikkoruokiin, keitto- ja pataruokiin, kasvisruokiin sekä leivonnaisten täytteisiin sekä jälkiruokiin.

Luomu Vehnälese

Luomu vehnän ytimestä rouhimalla valmistettu lese, joka sopii rieskoihin, piirakoihin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kokeile myös kasvisruuissa sekä mureketaikinoissa maun tuojana.

Luomu Hiivaleipäjauho

Suosittu monikäyttöinen luomujauho, joka on vehnäjauhoa tummempaa ja ravinteikkaampaa. Valmistetaan kuorikerrosta lähimpänä olevasta ytimen osasta. Hiivaleipäjauho on suolaisten luomuleivonnaisten perusjauho, suosittu sämpylöissä ja leivissä, mutta myös puuroissa, korpuissa ja makeissa leivonnaisissa.

Luomu Vehnäjauho

Paljon sitkoainetta sisältävä puolikarkea yleisjauho kaikkeen luomuleivontaan. Sopii erityisesti hiivataikinoihin, johon halutaan hyvä sitko kuten pulla-, leipä- ja sämpylätaikinoihin. Luomu Vehnäjauho soveltuu kaikkeen leivontaan ja ruuanlaittoon.

Luomu Täysjyvävehnäjauho/Grahamjauho

Valmistetaan luomuvehnästä käyttäen jauhamiseen sekä alkion että ydin- ja kuorikerroksen osat. Jauhossa on runsaasti kuitua ja ravintoaineita, joten siitä tehdyt leivonnaiset ovat terveellisempiä. Grahamjauhojen leivontaominaisuudet poikkeavat oleellisesti normaalista vehnäleivonnasta, täysjyvävehnäjauho soveltuu graham- ja sekaleipien, sämpylöiden sekä korppujen valmistukseen. Kokeile myös puuroissa.

Luomu Ruisjauho

Kotimaisesta rukiista tehty täysjyväjauho, joka soveltuu leipien, puurojen ja perinneruokien valmistamiseen.

Luomu Riihiruisjauho

Luomu Riihiruisjauho antaa perinteisen riihitetyn rukiin maun täysrukisiin luomuleipiin. Sopii hyvin karjalanpiirakoihin ja muihin perinneruokiin, kalan leivitykseen ja esim. riistakastikkeiden valmistamiseen.

Luomu Ohrajauho

Luomu Ohrajauho valmistetaan valikoidusta, parhaasta ohrasta, josta kuorikerros on poistettu. Suosittu Ohrajauho on parasta ohraleipien ja rieskojen leivonnassa, puuroissa ja monien haudutettavien perinneruokien valmistuksessa.

 

”Luomutuotteiden puolustajien mukaan viljeltyjen luomutuotteiden raikas, aito maku syntyy kasvien saadessa kasvaa omaa, luontaista tahtiaan luonnon omien lannoitteiden voimin. Luomuviljelyn ekologisista vaikutuksista on olemassa puolesta ja vastaan tietoa, sillä tehottomampi luomuviljely vie toisaalta enemmän tilaa.”

Ruisjauhot
Suosittu perinneruokien ja rukiisten leipien jauho