Kotipellonviljasta_logo

Liperin Myllyn Jauhopussit 

 

Jauhot, ohrasuurimot ja kaurahiutaleet!

Liperin Myllyn jauhot ja ohrasuurimot valmistetaan korkealaatuisesta ja puhtaasta kotimaisesta viljasta. Lisäksi meillä on laaja luomutuotevalikoima.

Ruisjauho

Kotimaisesta rukiista tehty täysjyväjauho, joka soveltuu leipien, puurojen ja perinneruokien valmistamiseen.

Riihiruisjauho

Perinteisen riihitetyn rukiin maun ruisleipään antava täysjyväjauho, joka tuo erinomaisen maun myös piirakoihin ja perinneruokiin. Riihiruisjauho on omiaan myös riistakastikkeiden valmistamiseen.

Ruissihtijauho

Tavallista ruisjauhoa vaaleampi ja hienojakoisempi jauho, josta on jauhatuksen yhteydessä poistettu osa jyvien kuoriosasta. Ruissihtijauhoista syntyvät maittavat ruis- tai sekaleivät, piirakat ja sämpylät.

Vehnäjauho

Paljon sitkoainetta sisältävä puolikarkea yleisjauho, joka sopii kaikkeen leivontaan. Vehnäjauho on parhaimmillaan pulla-, pikkuleipä- ja sämpylätaikinoissa sekä karjalanpiirakoiden kuoritaikinassa.

Hiivaleipäjauho

Paljon ravinteita sisältävä vehnäjauho, joka on parhaimmillaan leivissä, sämpylöissä, korpuissa ja puuroissa.

Täysjyvävehnäjauho/Grahamjauho

Graham- ja sekaleipien, sämpylöiden sekä korppujen valmistukseen soveltuva täysjyvävehnäjauho. Grahamjauhoista valmistettu puuro maistuu parhaimmalta esimerkiksi mustikoiden kanssa.

Ohrajauho

Valikoidusta ja kuoritusta ohrasta valmistettu jauho, joka sopii leipien ja rieskojen leivontaan, puuro- ja vellijauhoksi sekä useimpien perinneruokien valmistukseen.

Ohrasuurimot

Valikoidusta ja kuoritusta ohrasta valmistetut suurimot sopivat terveellisiin puuro- ja velliruokiin. Rikottuina tai kokonaisina saatavilla olevia ohrasuurimoita voi käyttää myös riisin sijasta kaikissa ruuissa.

 

”Nyt otti ohraleipä!” sanottiin ennen, kun haluttiin kuvata jonkun asian menneen huonosti. Sanonnan juuret ovat ajatuksessa, kun tärkeimpänä pidetty vilja eli ruis loppui, oli turvauduttava ohraan. Ohran arvostus esim. leivässä on noussut, joskin edelleen ohraa käytetään eniten rehuissa ja maltaan valmistuksessa.

Ruisjauhot
Suosittu perinneruokien ja rukiisten leipien jauho